🛒 3+1 gratis op alle eiwitten! Maak jouw combo naar keuze 🛒

Weg met puistjes en acné

Puistjes zijn van alle tijden en voor alle leeftijden. Ze hebben vooral te maken met de hormoonhuishouding van het lichaam, maar zowel binnen als buiten je lichaam zijn er stoffen die er een impact op kunnen hebben.

Zo kunnen koolhydraten (denk aan wit brood, pasta, aardappels, witte suiker,...) en zuivel een negatieve invloed hebben op je huid.

Ook langs buiten zijn er enkele stoffen die je best kunt mijden. De voornaamste zijn sulfaten en minerale oliën. Om een probleem te verhelpen, begrijp je best wat het veroorzaakt dus schreven we een extra woordje uitleg over deze twee boosdoeners.

Sulfaten

Geef toe, al van kinds af aan zijn we gewoon aan schuim en hoe meer hoe liever. Ook al geeft dat schuim de indruk dat je er proper van wordt, tast het eigenlijk de natuurlijke barrière van je huid aan. Sulfaten zijn namelijk agressieve detergenten die alle bacteriën op je huid doden en jammer genoeg ook de goede bacteriën. Want dat is hoe je huid zich van nature beschermt. Hoe meer schuim, hoe slechter dus...

Je kunt ze herkennen door in de ingrediëntenlijst even te zoeken naar sodium laureth sulfate of cocamidopropyl betaïne. Heb je al last van een droge, schilferige huid, jeuk, eczeem of acné, dan doe je er goed aan deze boosdoener uit je badkamer te bannen.

Minerale oliën

Wie bij minerale oliën aan producten denkt als olijfolie of zonnebloem olie zit verkeerd. Minerale olie hoort in het rijtje thuis van benzine en smeerolie. Dat klinkt plots minder gezond hé? Juist, want het is een afgeleide van petroleum. Aardolie dus. Niet meteen iets dat je op je huid wil smeren...

Toch wordt het in zowat alle cosmetica gebruikt, omdat het die producten en je huid zijdezacht doet aanvoelen én goedkoop is. Maar in werkelijkheid is het niets anders dan een verstikkende film die je huid volledig afsluit en alle belangrijke functies blokkeert.

Heb je al last van een onzuivere huid, verstopte poriën en acné, dan kun je al raden dat die verstikkende film op je huid niet meteen een positief effect zal hebben. Integendeel. Ga op de ingrediëntenlijst op zoek naar mineral oil, petrolatum,  isoparaffin of paraffinum liquidum en doe je huid een plezier door deze producten weg te gooien.

Help, ik heb last van acné!

Geen enkele van de producten van RainPharma bevat sulfaten of minerale oliën. En omdat we vaak de vraag krijgen van klanten wat ze met die vervelende puistjes moeten doen, stelden we een stappenplan / boodschappenlijstje voor jullie samen.

  1. Reinigen: Advanced Precleanser. Het vuil en vet op je huid neem je weg met deze reiniger op basis van olie. Want olie trekt olie aan.
  2. Scrubben: Brightening Face Scrub. Help nieuwe puistjes voorkomen door dode huidcellen van je huid te verwijderen. Ze verstoppen je poriën en werken acné in de hand. Deze milde scrub met jojoba balletjes is bovendien zacht voor je huid.
  3. Zuiveren: Charcoal Detox Mask. Heb je erg veel last van acné? Gebruik dan dit zuiverende masker in kuurvorm gedurende 7 tot 14 dagen.
  4. Nog eens reinigen! Reinigen is dé belangrijkste stap tegen verstopte poriën en dus puistjes. Daarom reinig je nog een tweede keer met de Dedicated Face Wash.
  5. HydraterenFantastic Purifying Matte Lotion (oftewel de F1). Deze dag- en nachtcrème bevat zink en teatree en is dus perfect om je huid te verzorgen en te voorkomen dat je rondloopt met een blinkend voorhoofd.

Dit stappenplan pas je dagelijks toe om van je puistjes af te komen. Het is belangrijk dat je de stappen consequent toepast zodat je puistjes in de eerste plaats kan voorkomen. Voor de beste resultaten herhaal je de reiniging en hydratatie zowel 's morgens als 's avonds.

En nog enkele tips. Bestaande puistjes knijp je beter niet uit om littekens en putjes in je huid te voorkomen. Blijf ook alle stappen toepassen, ook al zie je tekenen van verbetering. En als laatste, kijk naar jezelf zoals anderen je zien. Ga dus niet met je neus tegen de spiegel staan.

Voor meer uitgebreide info over elke stap, stelden we ook deze A tot F handleiding samen. Deze zes stappen zijn dé basis voor de verzorging van je huid.