Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Het belang van natuurlijke ingrediënten

De reden voor veel mensen om over te stappen op RainPharma is vaak dat ze klassieke verzorgingsproducten niet (meer) kunnen verdragen. In de meeste gevallen heeft dat te maken met de irriterende chemicaliën die hierin gebruikt worden. Nochtans komen er meer en meer producten op de markt die claimen natuurlijk te zijn.

Er is echter heel wat onduidelijkheid rond wat "natuurlijk" precies betekent. Sommige merken drukken deze "natuurlijkheid" uit in een percentage, wat helaas niet veel betekent en zelfs misleidend kan zijn. Er zijn tegenwoordig zelfs apps waarmee je de barcode van een product scant en die je meteen kunnen zeggen voor hoeveel % een product "natuurlijk" is.

In klassieke cosmetica is het gehalte water typisch heel hoog, vaak rond de 90%. Water is immers het goedkoopste ingrediënt dat je kan gebruiken, en bovendien natuurlijk.  Als de resterende 10% van het product dan opgevuld wordt met acrylaten om een dikke crème te bekomen, minerale oliën voor een glad huidgevoel, agressieve bewaarmiddelen, kleurstoffen en parfum, heb je een product waarvan je kan zeggen dat het 90% natuurlijk is. Dit simpele voorbeeld toont duidelijk aan dat je niet eenvoudigweg in een percentage kan uitdrukken hoe natuurlijk een product is.

De beste manier om deze verschillen te doorprikken is door cosmetische ingrediëntenlijsten te leren lezen. Eens je weet welke types verbindingen waarvoor gebruikt worden, kan je heel snel zien welke producten echt volledig natuurlijk zijn. En dat zijn er echt niet veel. 

Truth afbeelding

Bij RainPharma doen we het anders. Reeds sinds ons ontstaan, vóór de grote hype van natuurlijke huidverzorging op gang kwam, leven we strikt onze filosofie na om enkel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. We doen dit dus proactief, omdat we geloven dat deze aanpak de beste is, niet simpelweg omdat de markt er nu om vraagt.

Een andere claim om mee op te letten is "biologisch". De term biologisch verwijst meestal naar een biolabel. Er zijn verschillende biolabels in omloop en hier moet doorgaans ook voor betaald worden. Bovendien is de inhoud van deze labels ook niet altijd even transparant en duidelijk voor de consument. Daarom investeren we dit geld liever in de kwaliteit van onze producten.

De term organisch is zo mogelijk nog verwarrender. Gevoelsmatig associeer je deze term met organische landbouw, maar de echte definitie is de volgende: een organische verbinding  of organische stof is een chemische verbinding die op moleculair niveau minstens één koolstof- en één waterstofatoom bevat. Dit is van toepassing op minerale oliën, acrylaten, parabenen, siliconen, etc... 

Bij RainPharma houden we het liever simpel en puur. Daarom zijn onze producten volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zo geconcentreerd mogelijk, en voeren we zelf controle uit op de herkomst van onze ingrediënten. We zijn ervan overtuigd dat dit het beste is voor ons, onze klanten en de planeet.

Samen halen we het beste uit de RainPharma producten!

Bron: Peter De Witte, Product Research & Development, RainPharma