Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Hoe ziet jouw gelaatsroutine eruit?

Een goede verzorging van je gelaat start met de juiste routine. Zoals het woord zelf zegt, is het consequent toepassen van dezelfde stappen dus belangrijk. Nu we allemaal wat meer thuis zijn omwille van de lockdown, is dit hét moment om even stil te staan bij je huidige gewoontes, de producten die je gebruikt en eventuele problemen waar je mee te maken hebt.

Misschien is er hier en daar ruimte voor verbetering en kan je nu wat tijd voor jezelf nemen om die problemen aan te pakken. Een routine bouw je namelijk op. Eventuele problemen zijn er niet op één dag gekomen en die zullen ook niet op één dag verdwijnen. Sommigen kampen met een droge, trekkerige huid of hebben geregeld last van puistjes. Anderen lopen voor de middag al met een blinkend voorhoofd en krijgen hun huid niet onder controle. Herkenbaar?

Dan is het hoog tijd je huidige routine én producten in vraag te stellen en over te schakelen naar de volledig plantaardige producten van RainPharma.

De basis voor elke gelaatsroutine

Een goede verzorging van je gelaat start met de juiste routine en voor elke huid is de basis hetzelfde. RainPharma heeft er zelfs hun productlijn voor het gelaat naar vernoemd, namelijk de A B C D E F lijn. Zes producten, toe te passen in zes stappen volgens de volgorde van het alfabet. Makkelijk hé?

Hoe ziet die routine er dan uit? We overlopen kort de stappen:

  1. A - Reinigen (op oliebasis)
  2. B - Scrubben
  3. C - Masker
  4. D - Reinigen (op basis van bloemenwater)
  5. E - Tonifiëren (zeg maar kalmeren van de huid)
  6. F - Hydrateren (dag- of nachtcrème)

Alle stappen voer je dagelijks uit, alleen de scrub en het masker gebruik je wekelijks. Je kiest zelf of je dag 's morgens of 's avonds doet. Wil je het helemaal goed doen? Dan reinig (A of D) en hydrateer (F) je best 's morgens én 's avonds en is je huid de klok rond gevoed en beschermd. Meer uitleg over elke stap lees je in onze handige A tot F handleiding.

Je zal misschien gemerkt hebben dat het reinigen twee keer voorkomt in deze lijst en dat is geen toeval. RainPharma vertrouwt namelijk op de dubbele reinigingsmethode. Dat betekent dat je eerst reinigt met een reiniger op basis van olie (want vet trekt vet aan) en dat de tweede reiniging gebeurt met een reiniger op basis van bloemenwater. Die gaat alle laatste wateroplosbare deeltjes verwijderen na het scrubben en het aanbrengen van het masker.

Aangepaste producten

Nog belangrijker dan de juiste gelaatsroutine, zijn de juiste producten voor jouw huid. RainPharma maakt het makkelijk en stelde enkele startersboxen samen voor verschillende huidtypes. Deze boxen bevatten telkens een aangepaste oliereiniger (A), een aangepast masker (C) en een aangepaste dag- en nachtcrème (F).

Gebruik je momenteel andere producten? Dan hoef je ze niet weg te gooien, maar zet ze gewoon voor minimum 14 dagen aan de kant. Je huid moet de kans krijgen om te wennen aan nieuwe producten en alleen zo kunnen we het beste resultaat garanderen. We overlopen de verschillende sets even voor je:

Voor een normale huid

De Skin Kit Normal is de standaard set zeg maar, voor een normale tot licht vette huid. Deze set vormt een goede basis voor elke huid zonder uitgesproken problemen en bevat een verfrissend kleimasker (RainPharma Comforting Clay Mask). Neig je toch naar een drogere huid of heb je last van onzuiverheden, dan ben je toch beter af met één van de andere sets.

Voor een vette huid of acné

De Skin Kit Oily is op maat voor zij met een vette huid of zij die last hebben van puistjes en acné. Ook voor een onzuivere huid is deze set absoluut aan te raden. Hij bevat namelijk het RainPharma Charcoal Detox Mask. Een pikzwart masker met actieve kool die je huid gaat zuiveren en in kuurvorm van 7 tot 14 dagen gebruikt kan worden bij zware acné.

Die glanzende huid wordt ook aangepakt, want de Skin Kit Oily komt met een matterende dag- en nachtcrème (de F1 in het kort) die tea tree en zink bevat om de balans van je huid weer te herstellen.

Voor een droge huid

Voor een droge huid is er de Skin Kit Dry. Hij bevat een romig en voedend RainPharma kleimasker (Creamy Hydra Mask) die komaf maakt met je droge, trekkerige huid. Als laatste breng je een dun laagje van de luxueuze F4 dag- en nachtcrème aan die niet voor niets een dorstlesser voor je huid wordt genoemd.

Voor een rijpe of oudere huid

Voor een rijpere of oudere huid is er de Skin Kit Anti-Aging. Een oudere huid verdient natuurlijk ook een aangepaste verzorging met aandacht voor anti-aging. De set bevat dan ook de unieke Clever Night Remedy nachtverzorging met een anti-aging werking. Als laatste breng je een dun laagje van de absolute RainPharma topper Faithful Face Guard aan. Een anti-aging dagcrème die ook serum en oogverzorging bevat.

Geef je huid de tijd

Zoals eerder vermeld, verandert je huid niet van dag op dag. Geef je huid de kans om te wennen aan de producten en om zichzelf te herstellen. Dat kun je alleen doen door de producten die je nu gebruikt voor 14 dagen opzij te schuiven en uitsluitend de plantaardige producten van RainPharma te gebruiken. Alleen zo kunnen we het beste resultaat garanderen en je zult zien, het resultaat zal er zijn!

Eens je gewoon bent aan de aangepaste producten, kun je van elk product een grotere (en meer voordelige) verpakking aanschaffen uit onze collectie voor het gelaat.

Zit je toch nog met vragen over specifieke problemen of de RainPharma producten, dan staan wij voor je klaar! Stuur ons een bericht via Messenger of email en we helpen je graag verder.