Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Zonnebescherming met mesoestetic

De zon vormt een onmisbare bron van energie die onze planeet bereikt via zichtbare en onzichtbare straling. De zichtbare, elektromagnetische straling is duidelijk waarneembaar in de vorm van licht, terwijl we de onzichtbare infraroodstraling ervaren als warmte. UV-straling is echter onzichtbaar en net daarom zo vaak onderschat als risico voor ons lichaam.

Toch is blootstelling aan zonnestraling noodzakelijk voor ons functioneren; UV-stralen zijn een belangrijke bron van Vitamine-D die zorgt voor stevige botten en tanden. Ook de aanmaak van serotonine, het hormoon dat onze stemming beïnvloedt, wordt gestimuleerd door de zon. Zonlicht regelt dus niet alleen ons bio-ritme, maar heeft ook tal van andere voordelen.

Iedere blootstelling aan UV-stralen veroorzaakt letsels en schade aan ons DNA. Jouw huidcellen zijn niet in staat volledig te herstellen van deze schade en hebben dus de juiste bescherming nodig bij blootstelling aan de zon. Langdurige, onbeschermde blootstelling kan leiden tot:

 • roodheid, zonnebrand, pigmentvlekken en rimpels
 • versnelde veroudering van de huid met verslapping van de huid tot gevolg
 • huidkanker (melanoom of niet-melanoom)
 • oog- of lipkanker

Bescherm je huid

Mesoestetic is niet alleen marktleider op het vlak van zonnebescherming, maar ook officiële sponsor van het Euro Melanoma fonds. Deze Europese campagne zet in op de preventie, vroege diagnose en behandeling van huidkanker.

Met het assortiment zonnebescherming van Mesoestetic kan je in alle veiligheid genieten van de zon. We sommen graag een aantal voordelen voor jou op:

 • Volledige breedspectrum bescherming tegen verschillende stralingen, zichtbaar of onzichtbaar
 • Specifieke producten, aangepast aan elk huidtype
 • Gepatenteerde Photon technologie die UV-straling op jouw huid neutraliseert
 • Duurzame, makkelijk recycleerbare verpakkingen
 • Producten met respect voor het onderwaterleven

Kies het juiste product

Vaak houden zonnecrèmes geen rekening met verschillende huidtypes. Eén product werkt zelden voor iedereen en dat is precies waar Mesoestetic in uitblinkt. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Alle huidtypes of hyperpigmentatie

Mesoprotech melan 130 pigment control, SPF 50+. Dit zonneproduct heeft een lichte tint om imperfecties te vervagen en voorkomt dat pigmentaties verschijnen.

Alle huidtypes (gelaat & lichaam)

Mesoprotech antiaging facial sun mist, SPF 50+. Ultralichte mist met hoge zonnebescherming die vroegtijdige huidveroudering voorkomt d.m.v. Vitamine-E. Uitsmeren is niet nodig en dus perfect om over jouw make-up aan te brengen.

Mesoprotech body spray, SPF 50+. Hoge zonnebescherming, lichte textuur en makkelijk aan te brengen op jouw lichaam.

Droge en gedehydrateerde huid

Mesoprotech hydra cream, SPF 50+. Deze crème biedt naar zonnebescherming ook maximaal comfort en hydratatie.

Gemengde tot vette huid

Mesoprotech water veil, SPF 50+. Een gelcrème met hyaluronzuur die snel absorbeert en geen vette laag achterlaat.

Gevoelige en gesensibiliseerde huid

Mesoprotech mineral fluid, SPF 50+. Deze hoge zonnebescherming werkt met fysieke filters door een laagje op jouw huid te laten zitten. Door de getinte kleur, zie je echter geen witte laag.

Contour van ogen of lippen, tatoeages of littekens

Mesoprotech sun stick 100, SPF 50+. Een stick met hoge zonnebescherming, perfect om lokaal aan te brengen en makkelijk uit te smeren. Laat weinig tot geen witte waas achter.

Veilig genieten

Klaar om te genieten van de zon met de juiste producten voor jouw huid? Dan geven we graag nog enkele tips mee.

 1. Blijf niet te lang in de zon. Zonnebescherming vermindert de risico's van de zon, maar elimineren kunnen ze niet.
 2. Breng voldoende zonnebescherming aan. Ongetwijfeld de meest onderschatte tip, want zonnebescherming breng je best elke 2 uur opnieuw aan. Vooral na het baden, afdrogen met een handdoek of bij zweten. Idealiter breng je de zonnebescherming aan zo'n 30 minuten voor blootstelling aan de zon.
 3. Hou rekening met de UV-index. UV-straling is het sterkste tussen 11u en 16u en dus moet intense blootstelling tijdens deze periode zoveel mogelijk beperkt worden. Ook op een bewolkte dag is er wel degelijk UV-straling waar je rekening mee moet houden.

Graag een woordje uitleg over deze producten of de ideale bescherming van jouw huid? Kom dan zeker eens langs in de winkel voor vrijblijvend advies.