Advies nodig? Babette en Thomas staan voor je klaar. Bel ons op 0470 93 50 43

Help, hoe verwijder ik zwarte puntjes?

Je hebt zeker al eens gehoord over mee-eters of misschien heb je zelf soms last van die zwarte puntjes. Maar wat zijn dat nu precies en vooral, hoe raak je er vanaf?

Die zwarte puntjes zijn simpelweg poriën die verstopt zijn. Ze raken verstopt met een mix van dode huidcellen, vuil en vet en ze komen over het algemeen vaker voor bij mannen. Je ziet ze meestal opduiken op de neus en kin of de "T-zone" net boven en tussen je wenkbrauwen.

Voorkom zwarte puntjes

Voorkomen is makkelijker dan genezen natuurlijk. En die zwarte puntjes kun je het beste vermijden door een correcte huidverzorging toe te passen. Dat betekent dat je je gezicht twee keer per dag reinigt en het beste de dubbele reinigingsmethode toepast. Daar lees je alles over in deze beknopte handleiding voor het RainPharma gelaatsritueel.

Vergeet na je eerste reiniging ook niet te scrubben met de Brightening Face Scrub die zachte jojobabolletjes bevat. Dit doe je 2 keer per week, maar het kan ook vaker als je kampt met wat probleemzones. De Brightening Face Scrub van Rainpharma is een milde scrub. Zelfs bij acné of couperose mag je de scrub 1 tot 2 keer per week gebruiken.

Als laatste breng je een goede dag- en nachtcrème aan die je huid hydrateert en beschermt. Zo voorkom je dat je huid uitdroogt en meer talg gaat produceren die opnieuw tot meer verstopte poriën kan leiden.

Hoe je zwarte puntjes verwijdert

Zwarte puntjes verwijderen kost tijd. Voor een juiste aanpak op de lange termijn heb je actieve kool nodig en die vinden we terug in het Charcoal Detox Mask. Dit pikzwarte masker dankt zijn kleur aan de actieve kool en vulkanische as, die beiden bekend staan om hun detox-effect.

Het Charcoal Detox Mask breng je wekelijks aan in combinatie met je dagelijks gelaatsritueel. Heb je last van veel zwarte puntjes of een vette, onzuivere huid? Dan gebruik je het masker in kuurvorm en breng je het dagelijks aan gedurende 7 tot 14 dagen.

Je volledige routine ziet er dan als volgt uit:

  1. Reinig je gelaat met de Amazing Oil Cleanser of Advanced Precleanser (beiden reinigers op oliebasis)
  2. Scrub je gelaat met de Brightening Face Scrub
  3. Breng het Charcoal Detox Mask aan in een dunne laag op je gelaat en laat 10 tot 30 minuten inwerken
  4. Reinig je gelaat met de Dedicated Face Wash (reiniger op waterbasis) om de laatste onzuiverheden te verwijderen
  5. Kalmeer je huid met de Elementary Toning Mist
  6. Hydrateer je huid met de Faithful Face Guard (dag- en nachtcrème, serum en oogcrème in één!)

Die zwarte puntjes zijn er niet op één dag gekomen, dus op één dag zullen ze ook niet verdwijnen. Wil je van die zwarte puntjes af? Pas je huidverzorging dan consequent toe en je zult zien dat je huid er steeds beter uit zal zien.

Wil je graag eerst eens kennismaken met deze producten? Boek dan eens de "Discover RainPharma" gelaatsverzorging van 30 minuten voor maar €35 en dan passen wij dit volledige ritueel toe op jouw gelaat. De ideale manier om de producten te voelen, te ruiken en te ervaren!

Kampt je huid met andere problemen of heb je vragen? Stuur ons dan een e-mail of maak een afspraak en we helpen je graag verder.