Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Help, hoe verwijder ik zwarte puntjes?

Je hebt zeker al eens gehoord over mee-eters of misschien heb je zelf soms last van die zwarte puntjes. Maar wat zijn dat nu precies en vooral, hoe raak je er vanaf?

Die zwarte puntjes zijn simpelweg poriën die verstopt zijn. Ze raken verstopt met een mix van dode huidcellen, vuil en vet en ze komen over het algemeen vaker voor bij mannen. Je ziet ze meestal opduiken op de neus en kin of de "T-zone" net boven en tussen je wenkbrauwen.

De laatste jaren krijgen meer en meer mensen hiermee te maken en de reden daarvoor is niet ver te zoeken. Het dragen van een mondmasker zorgt er immers voor een vochtig klimaat rond jouw neus en mond. In combinatie met de "afvalstoffen" die je uitademt, creëer je dus een ideale omgeving voor vuil om op te hopen in jouw poriën.

Voorkom zwarte puntjes

Voorkomen is makkelijker dan genezen natuurlijk. En die zwarte puntjes kun je het beste vermijden door een correcte huidverzorging toe te passen. Dat betekent dat je je gezicht twee keer per dag reinigt en het beste de dubbele reinigingsmethode toepast. Daar lees je alles over in deze beknopte handleiding voor het RainPharma gelaatsritueel.

Vergeet na je eerste reiniging ook niet te scrubben met de Brightening Face Scrub die zachte jojobabolletjes bevat. Dit doe je 2 keer per week, maar het kan ook vaker als je kampt met wat probleemzones. De Brightening Face Scrub van Rainpharma is een milde scrub. Zelfs bij acné of couperose mag je de scrub 1 tot 2 keer per week gebruiken.

Als laatste breng je een goede dag- en nachtcrème aan die je huid hydrateert en beschermt. Zo voorkom je dat je huid uitdroogt en meer talg gaat produceren die opnieuw tot meer verstopte poriën kan leiden.

Hoe je zwarte puntjes verwijdert

Zwarte puntjes verwijderen kost tijd. Voor een juiste aanpak op de lange termijn heb je actieve kool nodig en die vinden we terug in het Charcoal Detox Mask. Dit pikzwarte masker dankt zijn kleur aan de actieve kool en vulkanische as, die beiden bekend staan om hun detox-effect.

Het Charcoal Detox Mask breng je wekelijks aan in combinatie met je dagelijks gelaatsritueel. Heb je last van veel zwarte puntjes of een vette, onzuivere huid? Dan gebruik je het masker in kuurvorm en breng je het dagelijks aan gedurende 7 tot 14 dagen.

Je volledige routine ziet er dan als volgt uit:

  1. Reinig je gelaat met de Amazing Oil Cleanser of Advanced Precleanser (beiden reinigers op oliebasis)
  2. Scrub je gelaat met de Brightening Face Scrub
  3. Breng het Charcoal Detox Mask aan in een dunne laag op je gelaat en laat 10 tot 30 minuten inwerken
  4. Reinig je gelaat met de Dedicated Face Wash (reiniger op waterbasis) om de laatste onzuiverheden te verwijderen
  5. Kalmeer je huid met de Elementary Toning Mist
  6. Hydrateer je huid met de Faithful Face Guard (dag- en nachtcrème, serum en oogcrème in één!)

Die zwarte puntjes zijn er niet op één dag gekomen, dus op één dag zullen ze ook niet verdwijnen. Wil je van die zwarte puntjes af? Pas je huidverzorging dan consequent toe en je zult zien dat je huid er steeds beter uit zal zien.

Ken jij de HydraFacial al?

Op je eentje van die zwarte puntjes afkomen, is niet makkelijk. Wij kunnen jou natuurlijk een handje helpen! Met onze HydraFacial behandeling kunnen we jouw huid namelijk in de diepte gaan reinigen. Met het HydraFacial toestel zuigen we letterlijk het vuil uit jouw poriën terwijl je huid ook gehydrateerd en geëxfolieerd wordt.

Met de HydraFacial behandeling heb je onmiddellijk een zichtbaar resultaat en is jouw huid helemaal klaar om jouw dagelijkse thuisverzorging te ondergaan. Deze foto spreekt voor zich.

Zwarte puntjes neus verwijderen met HydraFacial

Wil jij graag wat advies of wens je een afspraak? Laat het ons dan weten via e-mail of maak meteen een afspraak online.