Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Help, hoe verwijder ik zwarte puntjes?

Je hebt zeker al eens gehoord over mee-eters of misschien heb je zelf soms last van die zwarte puntjes. Maar wat zijn dat nu precies en vooral, hoe raak je er vanaf?

Die zwarte puntjes zijn simpelweg poriën die verstopt zijn. Ze raken verstopt met een mix van dode huidcellen, vuil en vet en ze komen over het algemeen vaker voor bij mannen. Je ziet ze meestal opduiken op de neus en kin of de "T-zone" net boven en tussen je wenkbrauwen.

Iedereen heeft er vroeg of laat eens last van en dat is niet verwonderlijk. Ons gezicht wordt 24u op 24u blootgesteld aan allerlei soorten verontreiniging. Net daarom is een correcte huidverzorging zo belangrijk om die zwarte puntjes te voorkomen.

Voorkom zwarte puntjes

Voorkomen is makkelijker dan genezen natuurlijk. En die zwarte puntjes kun je het beste vermijden door een correcte huidverzorging toe te passen:

Stap één, en tegelijk de meest onderschatte: reinigen. Je reinigt jouw gelaat het beste twee maal per dag, 's ochtends en 's avonds. Gebruik hiervoor een geschikte reiniger zoals de purifying mousse die je aanbrengt op een vochtig gelaat. Onze tip: zet er eentje in je douche en eentje naast je wastafel, zo vergeet je deze stap nooit meer! Masseer de mousse goed in op jouw vochtig gelaat en spoel daarna grondig af met water en dep droog.

Stap twee: tonifiëren. Misschien wel dé belangrijkste stap in jouw huidroutine voor een goede gezichtshygiëne. Een toner zoals de hydratonic mist verzacht niet alleen jouw huid na het reinigen en contact met water, maar verbetert ook de balans van jouw microbioom. Onze huid heeft van nature uit een eigen microbioom dat bestaat uit goede bacteriën die essentieel zijn voor het beschermen van jouw huid. Vernevel de mist over jouw gelaat na het reinigen en laat die vanzelf opdrogen.

Stap drie: hydrateren. Een gezonde huid, is een gehydrateerde huid. Gebruik hiervoor een goede dag/nachtcrème zoals de hydra-vital light om jouw huid te hydrateren en te beschermen tegen vervuiling. Zo voorkom je overproductie van talg die op zijn beurt tot een vette huid en verstopte poriën kan leiden. Neem hiervan een kleine hoeveelheid die je licht inmasseert op een droog gelaat, hals en decolleté.

Hoe je zwarte puntjes verwijdert

Zwarte puntjes verwijderen, vraagt een aangepaste verzorging van jouw huid. De basis van jouw dagelijkse verzorging blijft dezelfde: reinigen, tonifiëren en hydrateren. Alleen op deze manier krijg je jouw huid in balans, zodat het probleem zich niet blijft herhalen, vuil zich ophoopt in jouw poriën en opnieuw zwarte puntjes veroorzaakt.

Om van het vuil in jouw poriën af te komen, moeten we gaan exfoliëren. Exfoliëren doe je met glycolzuur, dat we terugvinden in de blemiderm resurfacing gel. Deze gel breng je aan op jouw gelaat, hals en decolleté in de plaats van jouw nachtcrème 's avonds aan voor het slapen. Zo wordt het makkelijker om alle onzuiverheden en dode cellen te verwijderen, waardoor jouw talgproductie wordt genormaliseerd.

Pas deze routine minimum 7 tot 14 dagen toe. Die zwarte puntjes zijn er niet op één dag gekomen, dus op één dag zullen ze ook niet verdwijnen. Wil je van die zwarte puntjes af? Pas je huidverzorging dan consequent toe en je zult zien dat je huid er steeds beter uit zal zien.

Ken jij de HydraFacial al?

Op je eentje van die zwarte puntjes afkomen, is niet makkelijk en heeft wat tijd nodig. Wij kunnen jou natuurlijk een handje helpen! Met onze HydraFacial behandeling kunnen we jouw huid namelijk in de diepte gaan reinigen. Met het HydraFacial toestel zuigen we letterlijk het vuil uit jouw poriën terwijl je huid ook gehydrateerd en geëxfolieerd wordt.

Met de HydraFacial behandeling heb je onmiddellijk een zichtbaar resultaat en is jouw huid helemaal klaar om jouw dagelijkse thuisverzorging te ondergaan. Deze foto spreekt voor zich.

Zwarte puntjes neus verwijderen met HydraFacial

Wil jij graag wat advies of wens je een afspraak? Laat het ons dan weten via e-mail of maak meteen een afspraak online.