Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Hoe verzorg jij je huid tijdens de zomer?

Net zoals tijdens de wintermaanden heeft je huid tijdens de zomermaanden een aangepaste verzorging nodig. Verschillende lagen zonnecrème, hoge temperaturen en zweet laten zijn sporen na, want ze sluiten je huid volledig af en werken verstopte poriën in de hand. Die aangepaste verzorging is helemaal niet zo moeilijk en hoeft ook niet veel te kosten. We lijsten wat tips voor je op.

Reinigen

Reinigen blijft zoals altijd de belangrijkste stap voor de verzorging van je gelaat. Zonnecrème en talg krijg je er niet zomaar af met wat water dus kies je het beste voor een reiniger op oliebasis. Bij RainPharma kan je kiezen tussen de Amazing Oil Cleanser en de Advanced Precleanser als je er ook ineens je make-up mee wil verwijderen.

Breng een grote erwt van de reiniger aan op je droge gelaat, masseer en verdeel het goed over je hele gelaat. Voeg een klein beetje water toe om er een reinigingsmelk van te maken en spoel overvloedig af met water.

Deze stap voer je het beste twee keer per dag uit, maar zéker voor het slapen gaan zodat jouw huid weer helemaal gezuiverd is voor je onder de lakens kruipt.

Een goede scrub voor je gelaat mag niet ontbreken om dode huidcellen te verwijderen. Na het reinigen breng je wat van de Brightening Face Scrub aan op een vochtig gelaat en zorgen de zachte oliebolletjes van jojoba voor een milde scrub van je huid.

Wil je het helemaal goed doen, dan reinig je na het scrubben nog een tweede keer met de Dedicated Face Wash op basis van bloemenwater. Als er nog wat restjes vuil achterblijven op je huid, werk je die helemaal weg met een dubbele reiniging.

De Dedicated Face Wash breng je aan op een nat gelaat. Masseer en verdeel de reiniger goed over je hele gelaat en spoel opnieuw grondig na met water. Het resultaat? Een perfect gereinigde huid die niet trekkerig aanvoelt en klaar is voor je dag- of nachtcrème.

Voorkom uitdroging

Ook tijdens de zomermaanden kan je last krijgen van een droge huid. Sowieso is het nooit een goed idee om je huid in aanraking te laten komen met sulfaten die je in de meeste zepen terug vindt. Ze zorgen voor veel schuim, maar drogen je huid ook extreem uit en tasten je natuurlijke huidbarrière aan.

Tijd om over te schakelen op volledig natuurlijke douchegel met essentiële olie dus. Ze zijn geconcentreerd en bevatten geen water dus je hebt er maar 1 pompje van nodig om je van kop tot teen mee te wassen. Kies jouw favoriete geur recht uit de natuur en geef je huid de zachtheid die het nodig heeft.

Toch nood aan wat meer schuim? Neem er dan een sponsje of towel bij voor een echt schuimfestijn onder de douche!

Bescherm je huid

Het beste anti-aging middel en de beste bescherming voor je huid, begint bij de juiste zonnecrème. Geen chemische filters of zonnecrèmes die niet de bescherming bieden die ze adverteren, maar een 100% natuurlijke zonnecrème zoals de Natural Daylight Defence met SPF 30 van RainPharma. Voldoende smeren (elke twee uur) blijft de boodschap.

Ook na het reinigen en wassen, kan je huid wat extra verzorging en bescherming gebruiken. Dat doe je met de Hand & Body Lotion of de Sacred Seven Body Repair Oil. Heb je wat last van rode of verbrande plekjes? Dan is de Broccoli Seed Oil jouw redder in nood.

Voor je gelaat is de F3 Fabulous Day & Night Moist een ideale dagcrème of nachtcrème. Wil je er graag een serum bij? Dan is er de Faithful Face Guard.

Bescherming van binnenuit

Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar de zonnestralen op je huid zorgen ook voor een reactie binnen in je lichaam. Er treedt oxidatie op zoals je dat kent van het roesten van metaal. Dit zorgt op zijn beurt voor veroudering en aftakeling van je cellen met huidveroudering tot gevolg. Om dat proces te neutraliseren heb je extra anti-oxidanten nodig. Laat de High Tech AOX nu net het voedingssupplement zijn dat bestaat uit anti-oxidanten dus is het geen slecht idee om daar een doosje van in huis te halen wanneer je extra wordt blootgesteld aan UV.

Huidveroudering moet je voorkomen en kan je niet genezen. Naast een goede zonnecrème is dit dus een perfect anti-aging middel!

Jouw basispakket

Met dit basispakket haal je een volledige verzorging en bescherming van je huid tijdens de zomermaanden in huis én kom je trouwens in aanmerking voor de GRATIS eco toilettas met 10 accessoires t.w.v. €69 tijdens het Summer Skin Festival (zolang de voorraad strekt). Als dat geen leuke extra is ;)

Wil jij het allerbeste voor je huid? Ga dan voor dit luxe pakket:

Voor advies op maat en al jouw vragen staan wij altijd voor je klaar. Heb je vragen over één van deze producten? Dan beantwoorden we die met alle plezier.