Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage door vroedvrouw Babette bij Instituut Babette

Na mijn loopbaan van 8 jaar als vroedvrouw op de Maternal Intensive Care (MIC) en de komst van mijn twee kindjes, ging ik door een moeilijke periode. Een periode die me deed nadenken over wat ik belangrijk vind en hoe ik anderen kan helpen. Zo werd, intussen twee jaar geleden, Instituut Babette geboren.

Sinds de start ligt de focus op zwangerschapsmassages en zelfzorg. Mijn professionele ervaring en kennis, in combinatie met een zachte en persoonlijke aanpak, bleken de perfecte basis om toekomstige mama's in de watten te leggen.

Als vroedvrouw en als mama van twee kids weet ik als geen ander welke veranderingen je lichaam ondergaan tijdens de zwangerschap. Niet alleen je lichaam, maar ook je emoties gaan door een rollercoaster. Ik geloof dan ook sterk in het principe dat je eerst voor jezelf moet zorgen, voordat je voor een ander kan zorgen.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage door vroedvrouw Babette bij Instituut Babette

Reden genoeg dus om als mama in spé tijd voor jezelf te nemen voordat jouw kleine spruit geboren wordt. Een zwangerschapsmassage is dan ook de ideale manier om volledig te ontspannen, zowel op lichamelijk als mentaal vlak. Er zijn trouwens een hele hoop voordelen aan verbonden:

  • Betere bloedcirculatie
  • Verminderen van oedemen
  • Verminderen van stress
  • Betere nachtrust
  • Verlichten van klachten en pijn (bekken, rug, benen,..)
  • Soepelere spieren
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat een zwangerschapsmassage een positief effect heeft op de zwangerschap én op de baby
  • Bevorderen van de band tussen moeder en kind

Praktisch

Op het moment van de massage luister ik graag naar hoe jij je voelt. In het geval van lichamelijke klachten zoals bekken- of rugpijn, kan ik tijdens de massage extra aandacht besteden aan deze zones.

De houding tijdens de massage is helemaal aangepast aan het zwangere lichaam en wordt ondersteund door middel van kussens. Plaspauzes zijn meer dan gebruikelijk, dus maak je geen zorgen over het onderbreken van de massage. Jouw comfort is belangrijk zodat jij maximaal kan ontspannen.

Met de nodige aandacht voor jouw privacy, masseren we enkel het ontblote gedeelte van jouw lichaam. Gedurende de volledige massage wordt de rest van je lichaam steeds afgedekt. Een zwangerschapsmassage is mogelijk ten vroegste vanaf 14 weken en kan tot de allerlaatste dag van de zwangerschap.

Ben jij klaar voor een moment van ontspanning? Neem dan contact met ons op zodat we een afspraak in kunnen plannen.