🛒 3+1 gratis op alle eiwitten! Maak jouw combo naar keuze 🛒

Vaakgestelde vragen over RainPharma

De Skin Washes schuimen veel minder dan andere douchegels, hoe komt dat?

Iedereen houdt van schuim omdat het ons een proper gevoel geeft. Alleen worden daar in klassieke bad- en doucheproducten goedkope en agressieve detergenten voor gebruikt die onze huid uitdrogen.

RainPharma koos voor een natuurlijk alternatief, namelijk coco-glucoside. Dat schuimt minder, maar er is een eenvoudig trucje! Doe 1 tot 3 pompjes Skin Wash op een natte Body Wonder Towel en wrijf de towel over elkaar voor een echt schuimfestijn.

Waarom heeft elke Skin Wash een andere prijs?

Daar is een heel eenvoudige verklaring voor. Elke Skin Wash van RainPharma bevat essentiële oliën en die zijn erg kostbaar. Ze worden door middel van distillatie onttrokken uit bloemen, bladeren, stengels, wortels en zaden. Er zijn bijvoorbeeld veel minder limoenen nodig voor één Skin Wash Lime dan blaadjes van een geranium voor één Skin Wash Geranium. Elk ingrediënt heeft bovendien zijn eigen prijs en dat vertaalt zich rechtstreeks in de verschillende verkoopprijzen voor de Skin Washes.

Wat is het verschil tussen de Advanced Precleanser en de Amazing Oil Cleanser?

Beiden zijn reinigers op basis van olie en zijn geschikt voor alle huidtypes. Gebruik je waterproof make-up of heb je een erg droge huid? Dan kies je beter voor de Advanced Precleanser. Deze bevat namelijk nog meer kostbare oliën uit duindoorn en olijven en trekt alle onzuiverheden aan als een magneet.

Waarom is reinigen zo belangrijk?

  Zonder je huid te reinigen heeft het aanbrengen van verzorgende producten weinig zin. Je poriën worden als het ware geblokkeerd door een laagje vuil afkomstig van dingen waar je dagelijks aan wordt blootgesteld. Denk maar aan restjes roet uit de buitenlucht, talg die je huid zelf produceert, maar ook make-up of restjes zonnecrème.

  RainPharma adviseert trouwens de dubbele reinigingsmethode te gebruiken. Je start met het aanbrengen van een oliereiniger zoals de Amazing Oil Cleanser of the Advanced Precleanser om alle vette deeltjes vast te nemen en af te spoelen. Vet kun je namelijk niet verwijderen met water alleen.

  Als tweede stap gebruik je de Dedicated Face Wash op basis van bloemenwater om alle resterende en wateroplosbare vuildeeltjes weg te nemen.

  Kortom, je huid kan de goeie dingen niet absorberen als er vuil in de weg zit. Stap één in een goed verzorgingsritueel is dus altijd reinigen. Je zult merken dat je huid na het reinigen helemaal anders aanvoelt en klaar is om verzorgd te worden.

  Mag ik de essentiële oliën van RainPharma mengen?

  Absoluut! Terwijl de ene net geniet van de pure of eenvoudige geuren, mag het voor de ander wat complexer zijn. Essentiële oliën hebben een verschillende intensiteit. Zo is de Essential Oil Cedarwood, Geranium of Ylang Ylang wat zwaarder dan de Essential Oil Orange, Lime of Lemon die eerder fris, fruitig of wat zoet zijn.

  Ondertussen bestaat het Aromatherapy Essentials aanbod van RainPharma uit zo'n twintigtal verschillende geuren.

  Wanneer je de geur van een essentiële olie net wat te zwaar of intens vindt, kan je een paar druppels limoen, sinaasappel of citroen toevoegen om de geur wat te verlichten.

  Vind je een geur net wat te licht, dan kan je ook een paar druppels Cedarwood, Geranium of Ylang Ylang toevoegen voor wat extra complexiteit. De wereld van aromatherapie is erg uitgebreid en er is heel wat ruimte voor creatieve combinaties. Probeer zelf wat combinaties te maken van geuren die je aangenaam vindt en ontdek zo je nieuwe favoriet.

  Mijn persoonlijke favoriet? Meng wat druppels Rosemary, Thyme en Lemon.