Heb je een vraag of advies nodig? Babette staat voor je klaar op 0470 93 50 43

De RainPharma supplementen wegwijzer

RainPharma startte zo'n 10 jaar geleden als bedrijf met orthomoleculaire voedingssupplementen en eiwitshakes van uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot veel meer dan dat natuurlijk en heeft RainPharma naast een uitgebreid assortiment aan orthomoleculaire voedingssupplementen ook een grote collectie aan natuurlijke verzorgingsproducten voor het gelaat en lichaam.

Omdat het aanbod aan voedingssupplementen ondertussen zo is uitgebreid, stelden we voor jullie deze "wegwijzer" op.

Orthomoleculair

Wanneer we spreken over de voedingssupplementen van RainPharma, spreken we over orthomoleculaire voedingssupplementen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Een orthomoleculair voedingssupplement voorziet de cellen in ons lichaam van een optimale (moleculaire) omgeving, zodat ze ons lichaam zo goed mogelijk doen functioneren. Met andere woorden, je vult aan (= suppletie) wat nodig is voor een optimale werking.

Dit past dan ook helemaal in het plaatje van RainPharma, dat inzet op een holistische aanpak. Een totaalaanpak die het lichaam als één geheel bekijkt en het niet opsplitst in afzonderlijke delen. Een probleem zoals een droge huid of acné bijvoorbeeld pak je dus niet alleen aan door je huid te verzorgen, maar ook door in te zetten op verbetering van binnenuit. En dat is precies waar de orthomoleculaire voedingssupplementen in beeld komen.

Waarom supplementen?

Sommige mensen stellen zich de vraag waarom je überhaupt supplementen zou innemen. Kort gezegd, omdat onze voeding niet meer de nodige hoeveelheden aan vitaminen en mineralen bevat zoals pakweg 35 jaar geleden. Onze voeding is "leeg" wordt vaak gezegd, omdat ook onze gronden uitgeput raken.

Zelfs wanneer je gevarieerd en gezond eet, is het vandaag de dag niet meer mogelijk de nodige hoeveelheid aan bepaalde vitaminen of mineralen uit onze voeding te halen. Terwijl bijvoorbeeld broccoli in 1985 gemiddeld 103 milligram (per 100 gram) Calcium bevatte, was dat in 2002 nog maar 28 milligram. Een daling van maar liefst 73%. (Bron: 2002 Geigy, Levensmiddelen laboratorium Karlsruhe / Santorium Obertal)

Een ander voorbeeld is Vitamine C. Om 1 capsule met 500mg aan vitamine C via voeding binnen te krijgen, zou je vandaag het equivalent van 125 appels of 10 sinaasappels moeten eten. Zelfs als dat mogelijk was, zou het helemaal niet gezond zijn, want je krijgt daarmee ook een hele hoop suikers (fructose) binnen.

Genoeg reden dus om naast gezonde en gevarieerde voeding, ook voedingssupplementen in te nemen die je lichaam ondersteunen en voorzien van alles wat het nodig heeft.

Maar supplementen zijn toch supplementen? Klopt, er zal altijd een goedkoper alternatief te vinden zijn. Stel jezelf dan de vraag ten koste van wat die prijs lager is. Niet alleen de kwaliteit van de ingrediënten verschilt, maar ook de concentratie. De voedingssupplementen van RainPharma zijn zo ontwikkeld dat ze de juiste concentratie bevatten voor een merkbaar gezondheidseffect.

Optimale concentratie voedingssupplementen RainPharma

De supplementen wegwijzer

A.A.P. of Anti-Aging Powder

Een anti-aging middel dat echt werkt. Het bevat (gehydrolyseerde) viscollageen, hyaluronzuur, vitamine C, MSM (zwavel), glucosamine, chondroïtine, silicium, koper en mangaan. Een hoop moeilijke woorden, maar samen vormen ze het meest complete anti-aging middel op de markt.

A.A.P. bevat 10 gram gehydrolyseerde viscollageen en kan daardoor binnen enkele minuten worden opgenomen door het lichaam in tegenstelling tot gewoon collageen.

Wanneer inzetten?

 • Bij droge huid, verslapte huid of rokershuid
 • Iedereen die voortijdige veroudering wil aanpakken (vanaf 25 jaar is dit al nuttig omdat de opname van collageen in het lichaam afneemt met de leeftijd)
 • Bij huidproblemen zoals droge huid, acné, psoriasis, couperose,...
 • Natuurlijke make-over in combinatie met de Smart Nutrition Box

We raden ook steeds aan te starten met een kuur van 6 maanden (5 + 1 gratis) om alle tekorten in het lichaam terug aan te vullen. Daarna volstaat het om de A.A.P. zo'n twee tot drie keer per week in te nemen.

Shop RainPharma supplementen

Daily Boost & Mighty Night

Daily Boost en Mighty Night zijn een onafscheidelijk duo en zijn beiden multivitaminen die zijn aangevuld met mineralen. Dé basis voor iedereen. Ze bevatten onder andere een hoop B-vitaminen en mineralen zoals zink en magnesium.

Iedereen heeft baat bij deze supplementen. Waarom twee? Ze werden simpelweg opgesplitst omdat sommige vitaminen en mineralen beter apart van elkaar kunnen worden ingenomen ('s morgens en 's avonds).

Wanneer inzetten?

 • Boost voor huid, haar en nagels
 • Ondersteuning bij elk dieet
 • Verbetering van metabolisme
 • Verbetering van het energiepeil
 • Aanvullen van tekorten aan vitaminen en mineralen

Shop RainPharma supplementen

Dry Energy & Dynamic Q10

Dry Energy en Dynamic Q10 zijn het volgende onafscheidelijk duo. Samen boosten ze de vetverbranding en zorgen ze voor meer energie. Ideaal om in te zetten bij vermoeidheid of ter ondersteuning van een dieet en/of sport dus.

Toch kan Dynamic Q10 ook apart ingeschakeld worden. De stof Q10 halen we voor een stuk ook uit onze voeding, maar onvoldoende. Ook leeftijd, stress, roken of ziekte hebben een invloed op het niveau van Q10 in ons bloed. Daarom is dit supplement ook een aanrader in geval van een te hoge cholesterol, bij hartklachten en als anti-aging middel op celniveau. Ook voor huidverbetering en huidproblemen zoals vitiligo en psoriasis is Q10 onmisbaar.

Wanneer inzetten?

 • Boosten van vetverbranding
 • Bij vermoeidheid en nood aan meer energie
 • Bij aandoeningen zoals CVS, fibromyalgie,...
 • Ter ondersteuning van elk dieet of (top)sport

Shop RainPharma supplementen

Fiber Powder

Fiber Powder bevat inuline. Oplosbare vezels die je gezonde darmflora stimuleren en voeden en tegelijk spijsverteringsklachten gaan stabiliseren.

Iedereen weet dat vezels gezond en broodnodig zijn voor de werking van onze spijsvertering. Dagelijks zou je zo'n 25 tot 30 gram vezels binnen moeten krijgen. Kom je daar niet aan? Dan kan dit supplement je helpen. Voeg ze toe aan havermout, een RainPharma eiwitshake, soep of gepureerde groenten.

Wanneer inzetten?

 • Bij alle vormen van darmklachten: diarree, winderigheid, krampen, prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn,...
 • Vermageringsdiëten (vezels binden zich met vetten dus wanneer je dieet heb je er meer van nodig)
 • Als prebiotica voor een gezonde darmflora

Belangrijk om rekening mee te houden is dat je de inname van vezels dient op te bouwen. We helpen je graag met de juiste doseringen. Ook de vochtinname drijf je best wat op om constipatie tegen te gaan, want extra vezels onttrekken vocht in de darmen.

Shop RainPharma supplementen

High Tech AOX

Antioxidanten vervullen verschillende functies in ons lichaam en neutraliseren de zogenoemde "vrije radicalen".

Onze cellen komen via het bloed in contact met zuurstof. Dat contact met zuurstof zorgt voor een proces dat oxidatie heet, net zoals we dat kennen van roest op metaal of een appel die bruin wordt eens je de schil verwijderd hebt. Dit proces zorgt op zijn beurt voor veroudering en aftakeling van onze cellen en dus ons lichaam.

Door het lichaam van extra antioxidanten te voorzien, beschermen we onze cellen voor oxidatie. High Tech AOX bestaat uit een combinatie van 9 verschillende antioxidanten die samen een krachtig geheel vormen. Ze helpen niet alleen je lever afvalstoffen te verwerken en af te voeren, maar ze hebben ook een anti-aging effect.

Wanneer inzetten?

 • Bij stress, zowel lichamelijk als psychisch
 • Bij extra UV blootstelling
 • Bij extra verbranding door dieet of sport

Shop RainPharma supplementen

Ultra Omega 3

We kennen Omega 3 als visolie. Dat is ook wat je in dit Ultra Omega 3 supplement terug vindt met een optimale verhouding van de twee Omega 3 types: EPA (18%) en DHA (12%).

Omega 3 zijn gezonde vetten die onontbeerlijk zijn en bovendien ontstekingsremmend werken. Opnieuw een stof die we uit onze voeding halen, maar onvoldoende. De balans van Omega 3 en Omega 6 in ons lichaam is niet onbelangrijk, want Omega 6 bevordert ontstekingen en vinden we bijna overal in terug. Genoeg reden dus om dit supplement het jaar rond in te nemen.

Wanneer inzetten?

 • Bij alle vormen van ontstekingen: acné, artritis, reuma,...
 • Huidverbetering
 • Verstrekt het immuunsysteem
 • Gezonde vetten helpen je afslanken
 • Houdt balans met Omega 6 op peil
 • Verlaagt kans op hart- en vaatziekten

We adviseren steeds om zowel de Ultra Omega 3 als de Omega Zen te combineren met High Tech AOX voor een optimale werking.

Shop RainPharma supplementen

Omega Zen

Omega Zen is net hetzelfde als Ultra Omega 3, met één grote uitzondering en dat is saffraan. Saffraan is een natuurlijk anti-depressiva en is dus perfect om in te zetten bij stress, depressie en stemmingswisselingen. Het bevordert ook de aanmaak van Serotonine (ons gelukshormoon) en Melatonine (ons slaaphormoon).

Wanneer inzetten?

 • Zelfde redenen als Ultra Omega 3
 • Bij stress en depressie
 • Helpt emotionele eetbuien voorkomen
 • Bij moeilijk inslapen of slechte nachtrust
 • Bij chronische ontstekingen en huidproblemen (eczeem, psoriasis, reuma,...)

We adviseren Omega Zen altijd voor een minimum periode van 6 weken in te nemen om een goede werking te garanderen. Dit supplement wordt idealiter ook gecombineerd met High Tech AOX voor een optimale werking.

Shop RainPharma supplementen

Mood

Mood is je "aanknop" in de ochtend. Het bevat onder andere Ginseng, Carnitine en een hoop B-vitaminen.

Waarom de "aanknop"? Eén zakje Mood komt overeen met 6 capsules Dry Energy en zal de aanmaak van energie in het lichaam maximaal stimuleren.

Wanneer inzetten?

 • Iedereen die nood heeft aan extra energie
 • Bij zware fysieke of mentale prestaties
 • Wie last heeft van het "winterdipje"
 • Voor studenten

We adviseren steeds om te starten met een kuur van 30 dagen. Daarna kan Mood ingezet worden in kuurvormen van 10 dagen. Bij de inname van Mood wordt idealiter ook 3x Dynamic Q10 ingenomen.

Shop RainPharma supplementen

Yoga

Yoga is de "uitknop" 's avonds. Het bevat onder andere Melatonine (ons slaaphormoon), Ashwaganda (Indiase Ginseng) en GABA (natuurlijke rustgever en neurotransmitter).

Wat doet het nu? Het brengt je lichaam in rust. Ben jij een piekeraar en raak je vaak moeilijk in slaap? Dan is dit je redding.

Wanneer inzetten?

 • Bij slaapproblemen: om in te slapen, om door te slapen en een kwalitatieve nachtrust
 • Angststoornissen en emotionele vermoeidheid
 • Burn-out of bijnieuruitputting
 • Bij jetlag
 • Bij stress
 • Bij wisselende uren (werken shiften)

Shop RainPharma supplementen

Super C Boost

Vitamine C, een vitamine die iedereen kent. En wat is er nu speciaal aan de Super C Boost? Wel, deze vorm van vitamine C is ontzuurd.

Normaal gesproken zal je lichaam deze vitamine opnemen door mineralen (Calcium en Magnesium) in je lichaam aan te spreken. Uit je eigen reserves dus, terwijl je die mineralen nog voor een hoop andere dingen nodig hebt.

De vitamine C in Super C Boost is ontzuurd en dat betekent dat ze al is gebonden aan een mineraal. Je eigen reserves worden dus gespaard.

Wanneer inzetten?

 • Boosten van het immuunsysteem (niet onbelangrijk in tijden van Corona)
 • Als stimulatie van collageen (belangrijk bij inname van A.A.P. dus)
 • Allergieën (denk aan hooikoorts)
 • Bij ijzertekort

Shop RainPharma supplementen

Water Relax

Water Relax is het "ont"-supplement op basis van magnesium, kalium, vitamine C en taurine. Magnesium is de kracht achter dit supplement dat helpt ontzuren, ontwateren (vochtafdrijvend), ontspannen (spierkrampen), ontstressen en helpt ontlasten bij constipatie. Voor mensen die vaak last hebben van migraine is dit een redder in nood.

Bang voor darmklachten? De magnesium in de Water Relax bevat in tegenstelling tot andere merken geen oxide. Oxide trekt water aan en zorgt vaak voor diarree  wanneer magnesium in supplement wordt genomen.

Een tekort aan magnesium in ons lichaam kan veel verschillende problemen in gang zetten. Het zorgt voor vermoeidheid, verstoorde darmfunctie, spierkrampen,...

Wanneer inzetten?

 • Als ontzuurder (detox)
 • Bij constipatie
 • Bij migraine
 • Bij tekort aan energie
 • Bij vochtophoping / oedeem
 • Bij spierkrampen

Shop RainPharma supplementen

Vragen?

We adviseren je graag over het gebruik van de RainPharma voedingssupplementen en hun correcte doseringen. Stuur ons een bericht, bel ons op of kom langs voor gericht advies zodat we je optimaal kunnen bijstaan.

Dit is slechts een wegwijzer met beknopte informatie over elk voedingssupplement. Voedingssupplementen mogen nooit als vervanging voor een gevarieerd en evenwichtig eetpatroon worden gebruikt en we raden ook steeds aan om medisch advies in te winnen bij gelijktijdig gebruik van medicatie of bij gezondheidsproblemen.

Meer gedetailleerde informatie over deze supplementen en hun ingrediëntenlijst vind je telkens terug op hun respectievelijke productpagina's.

Shop RainPharma supplementen